Öländsk bönsallad

Den Öländska bönsalladen är ett gott och smakrikt tillbehör. Äpplena, majonäsen och skinkan ger tillsammans med bönorna en härlig smakupplevelse. Detta är en idealisk bufférätt men även ettgott och uppskattat tillbehör, gärna till grillat.

Ingredienser (4 port.)

2 burkar färdigkokta Svenska salladsbönor från Öland ( Bruna bönor)
1 äpple
1 stor gul lök (eller 2 små lökar)
2-3 msk majonäs
2-4 msk filmjölk eller gräddfil
50 g bayonneskinka om du vill ha en matigare variant.
3 msk persilja

Tillagning

1. Skölj av bönorna i burkarna under rinnande vatten
2. Hacka löken och skär äpplet i små bitar.
3. Blanda i majonäs och filmjölk/gräddfil
4. Bland i skinkan finskuren för den matigare varianten annars uteslut skinkan.
5. Tillsätt några droppar soja för färgen
6. Lägg salladen i en vacker skål, strö klippt persilja över.
7. Dags att äta!

Hemsida från Internetavdelningen | Cookies